UŞAK TİCARET BORSASI TEKNOKENT KURUCU HEYETİNDE.

14.02.2013

Uşak’ta üniversitesi öncülüğünde kurulması hedeflenen “Teknoloji Geliştirme Bölgesi”nin kuruluş çalışmalarını yürütecek kurucu heyet Rektör Prof. Dr. Sait Çelik başkanlığında oluşturuldu. Kururcu heyetin belirlenmesi nedeniyle düzenlenen törenle işbirliği protokolü imzalandı.  Uşak Üniversitesi’nde sivil toplum örgütlerinin desteği ile kurulması planlanan “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” ile ilgili çalışmalar kurucu heyetin belirlenmesiyle başladı. Kurucu heyetin başkanlığına Rektör Prof. Dr. Sait Çelik seçilirken Teknokent genel koordinatörlüğüne de Doç. Dr. Mehmet Emin Yüksekkaya seçildi. Heyetin oluşmasından sonra “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” kurulması için işbirliği yapacak kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol; Uşak Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, organize sanayi bölgeleri, Ticaret Borsası ile sivil toplum örgütleri arasında imzalandı.  Türkiye genelinde 49 Teknoloji Geliştirme Bölgesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, 50. Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni kurmak için güç birliğinin önemli olduğunu belirtti. Çelik, kentte üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak için yaptıkları çalışmalara da değinerek Uşak Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (TEKMER), Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurma çalışmalarına katkı sağladığını kaydetti.  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılacak başvuru için Uşak’ta bulunan paydaşlarla “ Kurucu Heyet” oluşturduklarını ve imzalanan bu protokolle Teknoloji Geliştirme Bölgesi açılması için ilk adımı attıklarını belirten Rektör Çelik “ Üniversitedeki araştırma altyapısının ve bilgi birikiminin ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlayan ve üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörleri arasında işbirliğini geliştiren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ülkemizin Ar-Ge potansiyeline ve teknoloji üretebilme yeteneğine katkı yapmaktadır. Sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından olan sanayinin gelişmesi ve üniversite-sanayi işbirliğini sürekli kılmak için Uşak Üniversitesi ve paydaşlar arasında imzalanan protokolden dolayı mutluluk duymaktayım” dedi.